Sti- og vejmidter i Frederikshavn Kommune (m.fl.)

I Frederikshavn Kommune vil man gerne fremme cyklingen. Blandt andet har kommunen deltaget i et stort nordisk cykelbyprojekt, Nordiske Cykelbyer, og nu har kommunen doneret sti- og vejmidter i hele kommunen, som dækker Sæby, Frederikshavn og Skagen.

For et par måneder siden var en ansat fra Frederikshavn Kommune på et af Cyklisrforbundets kurser i OpenStreetMap. I den forbindelse ville han godt høre hvad Frederikshavn Kommune kunne bidrage med, og vores underviser Søren Johannesen ham at fx Stevns, Kolding og Københavns havde givet vejmidter data til OpenStreetMap. Den ide er han så gået videre med derhjemme i kommunen.

Med hjælp fra Peter Brodersen og andre i OpenStreetMap er disse data nu tilgængelige for alle.

I OSM-wikien kan du læse om vejmidterne, og der er beskrevet hvordan du får vejmidterne gjort synlige i Potlatch.

For de dovne er det vigtigste citeret her:

Potlatch2

  • Background-dropdown (øverst til højre)
  • Edit
  • Add-knappen
  • Udfyld første felt (i Name-kolonnen): Vejmidte
  • Udfyld andet felt (i URL-kolonnen): http://tile.openstreetmap.dk/danmark/vejmidte/$z/$x/$y.png
  • Tryk på X’et øverst til højre

Du kan nu vælge “Vejmidte” under Background-dropdown’en (øverst til højre).

Potlatch2 med Vejmidter aktiveret

Potlatch2 med Vejmidter aktiveret

Når det er gjort – og “Vejmidter” er valgt i Background-menuen – får du en nydeligt nyt baggrund i beige med sorte vejmidter og marineblå stimidter. De kan være lidt vanskelige at skelne fra hinanden, men lidt justeringer af skærmens lys, kontrast og farver hjælper lidt på det.

Laver du, eller ændrer, veje og stier efter du sti- og vejmidterne i Frederikshavn er en god idé at skrive “Redigering efter vejmidter, Frederikshavn Kommune” i “Source” og “source=Frederikshavn Kommune” i Changeset når du gemmer, så andre kun føjer de nødvendige tilføjelser; belægning og den slags til.

Så er det bare om at tegne masser af nye stier og veje i det nordjyske.

I vejmidtelaget er det også vejmidter i Stevns og Kolding og cykelstimidter i Københavns Kommune. Hvor du skal huske at skrive det, når du gemmer.

med venlig hilsen

Michael

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret, Teknik. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>