Mobil ferie-navigation uden dårlige nerver over dyr data

De fleste moderne mobiltelefoner har efterhånden indbygget GPS og kan dermed bruges til kortvisning og navigation. Det er ofte på ferier i udlandet at man har mest brug for funktionen, men mange afholder sig med god grund fra at benytte den. Dette skyldes at det præ-installerede kort på de fleste mobiler henter data på stedet via mobil-netværket, hvilket kan blive uhyggeligt dyrt pga. opskruede priser på mobil-data i udlandet. I anledning af vinterferien har jeg derfor set lidt på såkaldte offline-kort til android-telefoner.

Offline kort
Der findes flere OpenStreetMap-baserede applikationer som tillader at man henter byer eller hele lande ned på mobilen hjemmefra. På den måde kan man bruge sin mobil til navigation i udlandet uden dårlige nerver over at skulle betale for udenlandsk mobil-data.

MapDroyd
I Android Market findes eksempelvis den gratis applikation MapDroyd, som jeg har brugt lidt tid på at teste. På min HTC Desire virker det fint og er nemt at bruge. Hvis man har mulighed for det, er det bedst at hente de nødvendige kort-data via wi-fi fremfor mobil-netværket, så man ikke behøver betale for data-trafik. Nok er mobil-data meget billigere i Danmark end i udlandet, men hvorfor betale når man kan hente det hurtigere via en gratis forbindelse? Husk også kun at hente de kort du reelt har brug for, da de trods alt fylder lidt og mobilen ikke har uendelig plads.

MapDroyd er én af mange Android-applikationer som bruger OpenStreetMap. Man kan se en liste over de 62 andre og deres funktioner her.

iPhone
Jeg har ikke haft mulighed for at teste offline-kort til iPhone, men de findes. To eksempler er oMaps og OpenMaps. Begge bruger OpenStreetMap, men ingen af dem er dog helt gratis. Sidstnævnte koster fx ca. 12 kr.

Der findes pt. 52 iPhone apps som bruger OpenStreetMap. De kan ses her.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>