Kurser

Efterhånden som vi laver kurser bliver de offentliggjort på forsiden og pr. email til de registrerede medlemmer. Hvis du ikke er på mailing-listen kan du læse hvordan her.

Kursernes indhold
Deltagerne kommer til at lære om OpenStreetMap generelt og om hvordan man redigerer kortet ved hjælp af online-editoren Potlatch2. Vi lærer at indsætte interessepunkter, som eksempelvis cykelsmede og rasteplader. Derefter tegner vi veje og stier, samt polygoner som eksempelvis skove, søer og fodboldbaner. På de udvidede kurser lærer vi desuden at at indtegne cykelruter. Undervisningen er mest bygget op over praktiske øvelser hvor man tegner i sit lokalområde og hurtigt kan se ændringerne på kortet.

Advarsel: Redigering i OpenStreetMap kan for nogle være vanedannende og føre til mange timers meningsfyldt hyggearbejde som kunne være brugt på kabaler og soduku.

Kurserne for Cyklistforbundets medlemmer tager typisk 1 dag og ligger i weekender. Der kræves ingen særlige forudsætninger, udover engagement og grundlæggende computerfærdigheder (inkl. basale engelskkundskaber). Deltagelse er gratis og der er sørget for forplejning. Har man ikke selv mulighed for at medbringe computer kan man låne en af Forbundet.
Har man som firma, kommune eller organisation særlige ønsker kan vi desuden mod betaling skræddersy et kursus. Eksempelvis rettet mod turistorganisationer eller kommunale GIS-afdelinger.

Vi arbejder desuden løbende på at udvilke gode online-metoder til at lære at bruge OpenStreetMap. Det kan du læse mere om her.

7 kommentarer til Kurser

 1. Sven Christensen skriver:

  Jeg vil gerne gennemtrawle lokale skov- og landskabssteder i Rudersdal kommune, men har indtil nu kun delvis lært hvordan man loader dem ind på http://www.gpsies.com via GPS’en. Jeg glæder mig over udvidelserne på online selvstudiumkurserne og håber en dag, via disse at kunne bidrage med nogle af Nordsjællands skønneste naturpletter for såvel MB’ere og “almindelige cyklister”

  mvh Sven Christensen (“Svenrus” på gpsies.com)

 2. aha skriver:

  Hej Sven,
  tak for din henvendelse. Som cyklister fokuserer vi særligt på stier og gode naturoplevelser, så dit tilbud er meget velkomment.
  Vi er meget interesseret i dine GPS-tracks som kan bruges i vores og OpenStreetMaps database. I første omgang må du meget gerne sende filerne til mig, så jeg kan se på dem og evt. lægge dem op. Vær i den forbindelse opmærksom på at dine data vil være frit tilgængeligt under en åben licens: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

  I forhold til indtegne evt. manglende stier, eller detaljere dem der er, ville det være fint hvis du vil bidrage med dit lokalkendskab. Jeg er ikke selv stedkendt i Rudersdal Kommune, men på kortet (www.cyclistic.dk) ser områdets skovstier ud til at være ret godt tegnet ind. Du må meget gerne tage et kig på kortet og se om der mangler noget.

  Jeg håber du kan få noget ud af selvhjælps-introerne. De burde kunne få dig rigtig godt i gang med det vigtigste. Pt. indeholder selvstudierne dog ikke en introduktion til arbejde med GPS-tracks, men det er ikke særlig kompliceret og jeg vil gerne hjælpe med at lære dig det, enten på skrift eller personligt. Vil det have interesse?

  vh
  Andreas

 3. Sven Christensen skriver:

  Ja, lidt sent, men jeg vil rode med det og takke for tilbudet når det bliver aktuelt; som en af mine faglærere engang sagde: “Find ud af det – en lærer kan ikke give, hvad en elev selv arbejder sig frem til” (eller noget i den retning). Men altså: tak for tilbudet, jeg vil prøve mig frem på egen hånd fortrinsvis.
  mvh Sven

 4. aha skriver:

  Ok, du siger bare til.

 5. Pingback: Efterårets første fælles indtegning: Cykelhandlere | VORES KORT

 6. Pingback: Status på OpenStreetMap i DK | VORES KORT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>